Pienryhmä­valmennus

”Pienryhmävalmennuksen vaikutukset näkyvät yhä, lähes vuosi valmennuksen jälkeen. Seurasimme valmennuksen aikana muun muassa unta ja arjen aktiivisuutta sekä aloitimme päivittäisen taukojumpan. Osa henkilöstöstä muutti myös ruokavaliotaan. Valmennuksen kustannus oli pieni verrattuna hyötyihin, joita se toi työyhteisöömme esimerkiksi työntekijöiden sitoutumisen, parantuneen jaksamisen ja yhteishengen kautta. Suosittelen valmennusta lämmöllä ihan kaikille!”

Antti Akonniemi, toimitusjohtaja, omistaja, Kisko Labs

Pienryhmä­valmennus

Omasta hyvinvoinnista, palautumisesta ja työkyvystä huolehtiminen on haastavaa nykyelämän paineiden keskellä. Vaikka useimmat meistä tietävät mitä pitäisi tehdä, monen on vaikea saada näitä hyvinvointia tukevia asioita vietyä arjen tekemisen tasolle.

Jopa 40 % päivittäin tekemistämme valinnoista ovat tapoja, eivätkä tietoisia päätöksiä. Siksi arjen pienet tavat ovat kuten automaattiohjaus, joka määrittelee suuntaamme. Onko suunta terveyttä tuottava vai hyvinvointia heikentävä?

Valmennuksen avulla tapoja on mahdollista muuttaa pysyvästi. Pienryhmävalmennus auttaa jaksamista, suorituskykyä ja työn tehokkuutta tukevien elämäntapojen viemisessä arjen rutiinien tasolle.

Pienryhmä yhdistää keskustelun mahdollisuuden, jatkuvuuden ja vertaistuen sekä ryhmäpaineen tuoman ulkoisen tilivelvollisuuden. Kaikilla näillä on tärkeä merkitys elämäntapamuutoksen toteuttamisessa.

Palautetta aikaisemmista pienryhmistä

Oliko valmennus sinulle hyödyllinen?
9.02
Teitkö valmennuksen aikana hyvinvointiasi tai terveyttäsi parantaneen muutoksen tai muutoksia?
8.02
Kokonaisarvosana valmennukselle
8.77

”Hienoa, että tällaista on tarjolla yrityksen taholta.”

”Ihan mahtavaa, että yrityksessä panostetaan aidosti työntekijöiden hyvinvointiin!”

”Ensimmäinen ohjelma josta on kuullut vain positiivisia kommentteja, kannattaa ehdottomasti jatkaa!”

”Loistava valmentaja ja asiantuntija. Toivon, että hän jatkossakin vetäisi valmennuksia henkilöstölle.”

”Hienoa että tällaista on tarjolla yrityksen taholta. Tämä setti oli todella paljon parempi kuin aikaisempi luentohommeli. Luennot eivät toimi elämänmuutoksen liikkeellepanijana.”

”Työni on hektistä. Sain vinkkejä arjen asioiden rytmitykseen; Työ-Liikunta-Lepo-Ravinto, miten kaikille löydän aikaa ilman että uuvun. Ja miten optimoin liikunnasta ja levosta jaksamista työhöni.”

Hyödyt osallistujalle:

  • Parempi hyvinvointi ja terveys
  • Parempi jaksaminen arjen paineiden ja jatkuvan muutoksen keskellä
  • Vähemmän stressiä
  • Parempi palautuminen
  • Tukea omien hyvinvointitavoitteiden saavuttamisessa

Hyödyt yritykselle:

  • Henkilöstön henkisen kapasiteetin kasvu – energia, keskittymiskyky ja luovuus kasvavat paranevan hyvinvoinnin ja parempien itsensä johtamisen työkalujen myötä
  • Nykyisten työntekijöiden sitouttaminen – “Minusta välitetään ja pidetään hyvää huolta”
  • Henkilöstön jaksaminen jatkuvassa muutoksessa paranee
  • Imagoetu rekrytoinnissa, mielikuva yrityksestä työnantajana
  • Panostaminen terveyden edistämiseen ja ennaltaehkäisyyn sairauksien hoitamisen sijaan tuottaa tutkimusten mukaan 4-6 euroa säästöä per panostettu euro

Valmennuksen sisältö

Pienryhmät kokoontuvat viikon tai kahden välein ja yksi valmennuskerta on 60 min. Valmennustapaamisia on yhteensä 8-12 kertaa. Tapaamiset sisältävät tiiviin tietopaketin päivän hyvinvointiteemasta, aktiivisen keskustelun ryhmässä ja käytännön kotitehtävän, jonka osallistujat vievät käytäntöön omassa arjessaan ennen seuraavaa tapaamista.
 
Sopiva ryhmäkoko on 8-18 henkeä. Tilaksi sopii neuvotteluhuone ja liikuntaryhmille kuntosali.
 
Valmennuksia voidaan täydentää jatkamalla keskustelua tapaamisten välissä yrityksen viestintäkanavissa, kuten Yammer tai Slack.
 
Tuottava Terveys auttaa valmennusten käytännön järjestelyissä ja sisäisessä viestimisessä.

Pienryhmien kuvaukset

Nämä ovat vain esimerkkejä. Ryhmät voidaan muokata juuri teidän tarpeita ja teidän henkilöstön mielenkiinnonkohteita vastaaviksi.

Iloisesti kevyempi

Ryhmässä opetellaan toimivia, tehokkaita ja terveyttä tukevia tapoja hallita ja pudottaa painoa. Laihdutukseen liittyy usein negatiivisia mielikuvia, kärsimystä ja nälässä olemista, mutta sen ei tarvitse olla sitä. Fiksusti toteutettuna painonpudotus tapahtuu ilman nälkää ja itsensä ruoskimista, arjen pieniin hyviin valintoihin keskittyen.

Ryhmässä keskitytään ravintoon ja liikuntaan ja niiden lisäksi käsitellään stressiä ja unta, jotka myös ovat painonhallinnan kannalta erittäin tärkeitä.

Optimoi suorituskykysi

Suorituskyky koostuu harjoittelusta ja palautumisesta. Näistä kahdesta palautuminen on monelle se, johon panostaminen jää kiireen ja muun elämän jalkoihin. Tässä ryhmässä keskitytään palautumisen tukemiseen elämäntapavalintojen avulla, jolloin omasta harjoittelusta (ja elämästä) voi saada vielä enemmän irti. Palautumiseen vaikuttavat monet tekijät, kuten ravinto ja nesteytys, uni, lepo ja kokonaisstressikuorman hallinta sekä ajanhallinta ja elämän jaksottaminen.

Kauniita unia

Univaikeudet ovat nykyisin todella yleisiä. Ne voivat ilmentyä vaikeuksina nukahtaa, rauhoittaa kierroksilla käyvä mieli ja keho ja yöllisinä heräämisinä. Meillä on kuitenkin mahdollisuus vaikuttaa omaan kykyymme nukkua koko päivän aikaisilla teoilla. Siksi voidaankin sanoa, että hyvän unen rakentaminen alkaa heti aamusta.

Tässä ryhmässä opit, mitkä kaikki asiat auttavat meitä nukkumaan paremmin ja miten voit omilla toimillasi mahdollistaa palauttavammat unet. Ryhmässä käsitellään stressinhallintaa, unta tuovia rutiineja, liikuntaa, ravintoa ja monia muita unen kannalta tärkeitä asioita.

Liikuntastartti

Liikuntastartti on suunnattu henkilöille, joille kuntosaliharjoittelu ei ole vielä tuttua tai jotka haluaisivat luoda harjoittelusta jälleen rutiinin. Ryhmässä tutustutaan kuntosaliharjoitteluun, opetellaan toimivat, tehokkaat ja turvalliset liikkeet ja muodostetaan toimiva harjoitteluohjelma omatoimista jatkoa varten. Liikuntastartin avulla teet harjoittelusta kivan ja hyvinvointia tuottavan osan elämääsi.

Mielen ja kehon tasapainoa

Opi olemaan terveesti itsekäs ja löydä lisää elinvoimaa elämääsi! Tässä ryhmässä keskitymme lisäämään fyysisiä ja henkisiä voimavarojasi parantamalla muun muassa unta ja palautumista ja tuomalla arkeen lisää liikettä helpoilla ja yksinkertaisilla tavoilla.

Tässä ryhmässä kuntotasollasi ei ole merkitystä, tärkeintä on tahto tuoda liike taas osaksi elämääsi. Lisäksi haemme uutta näkökulmaa stressiin ja kuormitukseen harjoittelemalla tietoisuus- ja läsnäolotaitoja. Ryhmässä on luento- ja keskustelutapaamisia sekä ulko- ja sisäliikuntaa sisältäviä kertoja. Kotitehtäviä unohtamatta!

Valmennusten hinnasto

Elämäntapamuutosryhmät 8 vk 4800 € + alv 24 %

Liikuntaryhmät 10 vk 2000 € + alv 24 % (Hintaan voi vaikuttaa ulkopuolisen kuntosalin käyttämisen kustannus)

Hinnat voimassa pääkaupunkiseudulla. Kysy saatavuutta muissa kaupungeissa!

HUOM! Valmennukset voidaan toteuttaa myös verkkosisältönä, kysy tästä tarkemmat tiedot ”Pyydä tarjous” -lomakkeen kautta.